Ohjeistuksia

Ohjeita uimareille ja huoltajille

Pelisäännöt ja vastuut

Seuran vastuulla on luoda asianmukaiset harjoitteluolosuhteet.

Valmentajan vastuulla on tehdä tavoitteellinen harjoittelusuunnitelma sekä toteuttaa tätä päivittäisessä valmennustyössä.

Uimarin vastuulla on harjoitella valmentajan ohjeiden mukaisesti sekä huolehtia itsestään vapaa-ajalla. Uimarin tulee huolehtia riittävästä levon ja ravinnon määrästä ja laadusta.

Vanhempien on hyvä keskittyä oman uimarinsa tukemiseen arjessa ja harrastuksissa, jättäen kuitenkin valmentamisen valmentajille.

 

Kausimaksu

Seuran hallitus määrittelee kunkin ryhmän kausimaksun.

Kausimaksu maksetaan kerran kuukaudessa seuran tilille. Jokainen uimari maksaa ryhmälle määritetyn kausimaksun. Mahdolliset lisäharjoitukset toisessa ryhmässä lisätään kausimaksuun.

Kausimaksu sisältää valmennuksen, uimahallin rannekemaksun ja ryhmän kausisuunnitelmaan.

Kausimaksuun lisätään kerran vuodessa seuran jäsenmaksu.

Mikäli uimari on sairastapauksen tai ruumiinvamman vuoksi yhtäjaksoisesti yli kaksi kuukautta pois harjoituksista, hänelle voidaan myöntää alennettu hinta kuluvan kauden kausimaksusta. Päätöksen asiasta tekee seuran hallitus.

Mikäli uimari lopettaa uintiharrastuksen seurassa kesken kauden tulee kausimaksu suorittaa ilmoituskuukauden loppuun asti.

 

Tietoa kilpailemisesta

Kilpailuihin osallistuakseen uimari tarvitsee Uimaliiton BlueCard -kilpailijalisenssin. Lisenssi on voimassa aina yhden kilpailukauden (1.8. – 31.7.) Uimari hankkii lisenssi Suomisport -palvelusta www.suomisport.fi

Kilpailuihin ilmoittautuminen suoritetaan ryhmän valmentajan toimesta. Lajit kilpailuihin valitaan valmentajan ja uimarin yhteistyöllä. Lisätietoa kilpailemisesta www.uintiklubiturku.fi ryhmien sivuilta sekä Uimaliitosta www.uimaliitto.fi

 

Leiri -ja kilpailumatkoista

Seura järjestää uimareilleen kilpailu -ja leirimatkat. Seuran matkanjärjestäjä vastaa matkojen toteuttamisesta. Seura myy matkat kokonaispaketteina.

Seurassamme uidaan aina terveenä. Sairastumis- / vammautumistapauksissa tulee kulut hakea omasta vakuutusyhtiöstä.

Leiri -ja kilpailumatkoille ilmoittautumiset ovat aina sitovat. Ilmoittautumiset tehdään seurassa käytössä olevaan Lyyti -ilmoittautumisjärjestelmän kautta seuraavasti:

  1. SM, LRSM, NSM, LRNSM, IKM-uinnit viimeistään 14 vrk ennen tapahtuman alkua. Näihin tapahtumiin lasketaan vuorokausihinta, joka sisältää täysihoidon kilpailumatkan aikana
  2. ROLLO -uinnit Rollo-vastaavan ohjeiden mukaan.
  3. Muiden kilpailu- ja leirimatkojen ilmoittautumiset tehdään Lyytin kautta. Linkin avautumisesta tiedotetaan erikseen. Ilmoittautumiset tulee tehdä annettujen päivämäärien rajoissa. Leirimatka tulee olla maksettuna kokonaan ennen matkalle lähtöä.
  4. Urheilijan sairaus- / vammautumistapauksissa mahdolliset kulut ovat uimarin tai hänen huoltajansa vastuulla. Uimarin tai uimarin huoltajan tulee varmistaa vakuutuksen kattavuus. Vakuutus ei välttämättä korvaa matkaa sillä perusteella, että vamma/sairaus on harjoituksen estävää.
  5. Seura ei järjestä matkoja uimareiden huoltajille.

 

Käyttäytyminen kilpailu- ja leirimatkoilla (urheilijat ja valmentajat)

Urheilija sitoutuu matkan aikana käyttäytymään siten, ettei hän menettelyllään tai epäurheilijamaisella käyttäytymisellään aiheuta vahinkoa seuralleen, liitolleen, lajilleen tai urheilulle yleensä.

Urheilija on velvollinen noudattamaan niitä yleistä järjestystä koskevia määräyksiä ja ohjeita, joita liiton/ seuran kilpailu- tai harjoitusmatkalle valitsema matkanjohtaja tai valmentaja tehtävässään hänelle antaa.

Lisäksi urheilija sitoutuu noudattamaan liiton/ seuran kilpailutoimintaan liittyviä sääntöjä ja kurinpitomääräyksiä

Alkoholin, tupakkatuotteiden tai muiden päihdyttävien aineiden käyttö on kielletty.

Uimarien kohdalla vastuussa oleva valmentaja päättää välittömistä kurinpidollisista seurauksista seuran hallituksen linjausten mukaisesti. Seuran hallitusta on tiedotettava viivytyksettä kaikista kurinpidollisista asioista. Seuran hallitus toimii kurinpitoasioissa korkeimpana päättävänä elimenä ja se voi ottaa käsiteltäväkseen minkä tahansa kurinpitoasian.

 

Valmentajan / joukkueenjohtajan vastuu

  1. Valmentaja tai matkalle määrätty joukkueenjohtaja vastaa joukkueesta koko leiri- /kilpailumatkan ajan
  2. Valmentaja / joukkueenjohtaja johtaa joukkuetta omalla esimerkillisellä käytöksellään

 

Varusteet

ÅSK:lla on varustesopimus ARENA kanssa. Kilpailuissa tulee aina käyttää asianmukaisia seuran varusteita. Lisätietoja saa varustevastaavalta sähköpostilla varusteet@uintiklubiturku.fi

 

Hallirannekkeet

Uusi ranneke kadonneen tai rikkoutuneen tilalle tulee uimarin/huoltajan ostaa Impivaaran kassalta.

 

Puhdas urheilu

ÅSK:ssa urheillaan puhtaasti. Uimarin omalla vastuulla on ottaa selvää käytettävistä lääkkeistä ja lisäravinteista. Lisätietoa saa Suomen Antidopingtoimikunnan sekä Maailman Antidopingtoimikunnan sivuilta.